18.01.2022 | Hrstková polévka patří mezi tradiční pokrmy české kuchyně. Je sytá, plná vitaminů a její základní ingrediencí je směs luštěnin. Stačí dát po hrstce čočky, hrachu a fazolí nebo sáhnout po již připravené směsi, která obsahuje hned několik druhů těchto luštěnin.
22.11.2021 | Čerstvé krevety, trochu bylinek a skvělé víno, to je kombinace, která nemůže dopadnout jinak než totálním uspokojením všech smyslů. Pokud hledáte lehké a přitom zdravé jídlo, právě jste jej našli.
16.11.2021 | Originální sýrový recept je inspirovaný francouzskou kuchyní, které jsou jednoduché, časově nenáročné a můžete je připravit jako večeři pro svoji rodinu nebo pohoštění pro své přátele.
04.11.2021 | „Garam masala, koriandr, kokosové mléko a také Ghí s kurkumou a pepřem se postarají o to, aby se z běžné zeleniny stal lahodný pokrm vonící dálkami. Dýně navíc obsahuje důležité minerály a také lutein a beta karoten, takže nás při vaření může hřát i dobrý pocit, že jsme udělali něco pro své zdraví,“ říká Andrea Zpěváková Dostálová z Českého ghíčka, které vám tento recept přináší.
01.11.2021 | Vyzkoušejte muškátem navoněnou a velice chutnou podzimní polévku, která vás zahřeje i příjemně nasytí.
25.10.2021 | Dochází vám inspirace v kuchyni? Přicházíme právě včas s netradičními, ale výtečnými recepty. Dejte si hummus, připravte karbanátky z červené čočky, vsaďte na tradiční staročeský recept - houbového kubu, nebo se pusťte do jehněčího.
13.07.2021 | Patříte mezi milovníky středomořské kuchyně? Připravte si salát inspirovaný Řeckem, který poslouží jako lehká večeře nebo příloha na grilovací párty s přáteli.
22.06.2021 | Když se spojí vášeň pro vaření, kterou má Elly, alias Bohyně kuchyně, s poctivou prací českých vinařů a farmářů, vznikají opravdové poklady, které kuchyně jen tak neopouštějí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, zamilujete se nejen vy, ale i každý, komu jej připravíte.
19.05.2021 | U typů luštěnin, které se namáčejí, můžete několikrát vyměnit vodu a důkladně je propláchnout. U všech ale můžete čarovat s bylinkami a kořením, které nejenže zmírní nadýmání, ale obohatí připravovaný pokrm o další chuťový vjem.
14.05.2021 | Doba chřestová je tady a my pro vás máme tip, jak ji úspěšně zahájit. Udělejte si s námi skvělý steak z tuňáka a podávejte jej z chřestem a holandskou omáčkou. Příprava je jednoduchá!
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.